EN ES

Rick Treffers


Songs, taal en muziekproductie


Mijn muziek

Sinds 1995 werk ik als song- en tekstschrijver, zanger, gitarist, opnametechnicus, arrangeur en producer. Ik heb ruim tien albums met eigen materiaal uitgebracht: in het Engels met de melancholieke pop van de groep Mist, in de Nederlandse taal onder mijn eigen naam Rick Treffers en in het Spaans als El Turista Optimista.

Ik trad op in Europa, Marokko, Verenigde Staten en Latijns-Amerika en werkte in Nederland samen met muzikanten als Henk Hofstede, Theo Sieben, Rob Kloet en Bloem de Wilde de Ligny. Ik maakte muziektheatervoorstellingen in samenwerking met theatergroepen, regisseurs, schrijvers en beeldmakers als Anke Boerstra, Thomas Verbogt, Josse de Pauw, Serge van Duijnhoven en Theatergroep De Maan.Discografie

The Loop of Love The Loop of LoveMist2015Skipping Records
Selection SelectionMist2015Skipping Records
Ser español Ser españolEl Turista Optimista2013Skipping Records
Prettige Vooruitzichten Prettige VooruitzichtenRick Treffers2010Skipping Records/ Sonic Rendezvous
Mara MaraRick Treffers en Rob Kloet2009Skipping Records/ Sonic Rendezvous
Period PeriodMist2008Skipping Records/ Sonic Rendezvous
Het heeft niets met jou te maken Het Heeft Niets Met Jou Te MakenRick Treffers2007Silvox / Coast to Coast
Bye Bye Bye ByeMist2005Astro Discos / Sonic Rendezvous
Dangerous Words Dangerous WordsMist2004Astro Musica / Sonic Rendezvous
We Should have been Stars We Should Have Been StarsMist2003Astro Discos


links:
Rick Treffers op Bandcamp
Mist op Bandcamp
Mist op Youtube
Website van El Turista Optimista
El Turista Optimista op Twitter
Rick Treffers Facebook pagina
Clips en concertvideo's op YouTube

Top

Muziek op bestelling

Muziekopnames en muziekproductie

Met behulp van een professionele, mobiele opnamestudio neem ik muziek op en produceer ik deze, indien gewenst in samenwerking met de klant. Mijn specialiteit ligt bij opname en mix van stem en akoestische instrumenten. Daarnaast kan ik arrangementen en de productie van een cd verzorgen (audio- en midi-opnames tot en met eindmix) en coach ik zangers en popmuzikanten graag tijdens het compositie-, opname- en productieproces. Behalve het opnemen en produceren van mijn eigen muziek heb ik als producer gewerkt met de Spaanse singersongwriters Una en Selma Tango en de Nederlandse muzikant Jaco Bouwmeester. Ook werkte ik bij het produceren van mijn albums nauw samen met gerenommeerde Nederlandse studio's als Mailmen (Martijn Groeneveld) en Volver (Crip Theeuwes).

Drie voorbeelden van producties:
Zomaar Goed
Soy muy formal
Stay on the Road

Muziek voor tv, reclame, film en documentaire

Ik maak, bewerk en lever instrumentale en vocale muziek op maat, in het verleden onder meer voor educatieve films voor jongeren en voor Nederlandse (RTL 4, SBS 6) en Finse tv-programma's (YLE). Een aantal liedjes van Mist zijn gebruikt in tv-series in Duitsland (Tatort) en Nederland (De Troon, regie: Erik de Bruyn), in een anti-drugsspotje van een Spaanse non-profitorganisatie en in een audioroman van de Mexicaanse romancier Francisco Koloffón.

Mijn composities en sound worden erkend en gepromoot door reclamemuziekbedrijven als Massive Music en Music Skeleton. De door mijzelf opgenomen en geproduceerde muziek is doorgaans akoestisch, melodisch en stemmig-atmosferisch van karakter, al werk ik ook met (elektronische) beats en brede poparrangementen.

Link: Music for Film op YouTubeLiedjes op bestelling

Ik lever liedjes op maat voor verjaardagsfeestjes, jubilea en andere bijzondere gelegenheden. In het Nederlands, Spaans of Engels. Samen met de opdrachtgever bekijk ik de behoeften en op basis van de gegevens maak ik speciaal voor de gelegenheid een nieuw liedje. Ik lever opname (mp3-formaat) en tekst. Afhankelijk van locatie en wensen is het ook mogelijk dat ik het liedje zelf kom spelen en zingen. Kenmerken: origineel, makkelijk meezingbaar en met de nodige humor.

Top

Onderwijs

Rick Treffers Ik geef masterclasses tekst- en songschrijven, een onderhoudende lezing genaamd 'het popliedje van A tot Z' en participatieve workshops over het zelf opzetten van culturele evenementen en het opnemen van je eigen muziek. Ik deed dit op diverse Nederlandse muziek- en hogescholen, seminars en muziekstudio's. Daarnaast geef ik taallessen Spaans, Nederlands en Engels.Top

Schrijven en vertalen

Als taaldier pur sang werk ik sinds 1997 als tolk-vertaler Spaans-Nederlands en Engels-Nederlands. Bovendien heb ik ruim vijftien jaar aan journalistieke ervaring en ben ik handig en snel in het verzinnen, redigeren, corrigeren en proeflezen van allerhande teksten.

Top

Live in the Living

Sinds 2002 organiseer en presenteer ik intieme, akoestische popconcerten in huiskamers onder de noemer Live in the Living. Het concept kreeg het afgelopen decennium veel bijval en navolging en is momenteel actief in Spanje en Duitsland (Berlijn).

Top

Agenda

Top

Contact

Rick Treffers Neem voor boekingen of meer informatie contact op met: mail@ricktreffers.com